Panel program

Panelprogram társasházaknak

 

Panelház, társasház ablakcsere

Cégünk vállalja panelházak komplett ajtó/ablak cseréjét!

Ablak, műanyag ablak, fa ablak, fa- és műanyag bejárati ajtó és beltéri ajtó az Ablakvártól. Nyílászárók teljes választéka. Redőnyök, szúnyoghálók, párkányok, tetőtéri ablakok, garázskapuk.

Önnek csak annyi a dolga, hogy elmondja, mennyi ablak található a panel/társasházban és hogy milyen fajta, ezután elküldjük önnek árajánlatunkat.

 

A panelről:

A panelház előre gyártott vasbeton elemekből készült lakótömb. A volt keleti blokk államaiban a legelterjedtebb, de a Föld számos országában próbálták a 20. század nagy világháborúi után kialakult lakáshiányt ezzel a viszonylag gyors és olcsó építési technológiával csökkenteni.

Magyarországon közel 788 000 panellakás található, ezekben él a lakosság ötöde.

 

Legelterjedtebb típusai:

I. „Csapos” Házgyári Panel:

Panel ablak

Ennél a panelház típusnál a nyílászárók úgynevezett beton csücskökön helyezkednek el. Ezeken a 3, 5 cm –es beton kiemelkedéseken rögzülnek az ablakok és ajtók a panel elemekhez. Bár hazánkban ez a legsűrűbben előforduló panelház típus, hivatalos elnevezése nincs. Az ablakos szakmában leginkább csapos vagy csücskös panelnek hívják.

 

II. „Dán” típusú panelház:

Panel

Az a panelház típus, amit a szakma is, és a köznyelv is dán panelnek nevez az a valóban Dán nemzetiségű, Larsen – Nielsen cég által kifejlesztett technológia alapján épült sorház. Jellemzője, hogy minden lakásban megtalálható legalább egy háromszárnyú ablak. Jellegzetes tulajdonsága még, hogy az erkélyajtó melletti ablak alatt egy farost lemez jellegű csekély hőszigeteléssel bíró falazat van, amit az erkélyfal cseréje során mindenképpen eltávolítunk és helyette magasabb hőszigeteléssel rendelkező opciókat, kínálunk fel ügyfeleinknek. Ebben a paneltípusban a bejárati ajtók mellett is az imént említett farost falazat található, így a bejárati ajtó cseréje esetén, ezt is valódi téglafallal váltjuk ki.

 

III. „Orosz” panel:

Panel

Az 1960- as években induló lakásépítési hullám során, elsőként a szovjetektől átvett, és részben továbbfejlesztett technológia alapján dolgoztak a magyar házgyárak. Később aztán rajta is maradt ezeken a panel típusokon az orosz panel elnevezés. Ablakszükségleteit tekintve csak egy méretű ablak van minden lakásban, illetve két erkély típus, valamint ezt leszámítva néhány lakásban kisméretű konyha ablak is megtalálható.

 

Komfortosabb mindennapok a lakóközösségnek!

ablakcserénekA lakóközösség úgy döntött, hogy ideje az ablakcserének, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá, kit keressen fel vele? Ne keressen tovább! Az ablakokat gyors, precíz munkával és magas szakértelemmel kicseréljük!

A panel ablakcsere speciálisabb körülmények között zajlik, mint az egyszerű ablakok cseréje, az épület adottságai és a lakók eltérő igényei miatt:

  • Ügyelni kell a környezetre, hiszen többnyire beépített bútorelemekkel, berendezési tárgyakkal zsúfolt lakásokban történik az ablakcsere a panelek esetében.
  • Mivel az ablakcsere a lakók komfortérzetét és mindennapjait érinti, a lehető leggyorsabban be kell fejezni, igazodva a lakóközösség igényeihez.
  • Fontos az új ablakok jó záródása, amivel a zajt és a port otthonukon kívül tarthatják a lakók a munkafolyamat alatt, és természetesen utána is.

Amennyiben az Ön felelőssége alá tartozó panelház lakóközössége komfortosabb mindennapokra vágyik, válassza a panel ablakcsere lehetőségét, és kérjen árajánlatot, vagy bátran tegye fel kérdéseit munkatársainknak!

 

A modern ablakok elődei

Ablakcserét Napjainkban már természetes a korszerű ablakok és ajtók nyújtotta komfort, és az elöregedett nyílászárók kézenfekvő megoldása; a gyors és precíz ablakcsere. Ám nem volt ez mindig így.

Az, hogy az ember épületeire helyenként nyílásokat helyezett el a belső tér könnyebb szellőztethetősége érdekében, egyidős az építészet kialakulásával. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már az ókori népeknél jellemző volt az „ablak-nyílásokat” állati bőrrel, szarulemezekkel, fatáblákkal eltakarni.

A krétai kultúrában jelent meg először az igény, hogy a paloták díszítésére, illetve a kilátás kedvéért ablakot használtak. A rómaiak használtak először ablaküveget, melyek még nagyon rossz optikai tulajdonsággal bírtak. Az ablakok osztása, rácsozása már nagyon korán, jóval az ablakok üvegezése előtt megjelent.

Az 1500-as évektől az ablakok alapanyaga a fa volt, illetve az egyszerűbb épületeknél már a maihoz hasonló üveget használtak. A fa ablakok beépített tok rendszere és kifelé-befelé nyíló szárnya is a középkor találmánya.

Elődeinkhez képest ma már modernebb technológiával, többféle alapanyagból készítjük ablakainkat, fából, műanyagból, vagy alumíniumból, de funkcióját tekintve nem változott a modern ablakok szerepe.

Ablakcserét érintő kérdéseivel és egyedi igényeivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

 

Ablakcsere panellakásában? Forduljon hozzánk!

Ablakcsere panellakásában? Forduljon hozzánk!Bár egy panellakásnál nem szökik olyan mértékben a szobákban keletkező hő, mint egy téglaházban, így is előfordulhat a lakások egyes részein hőveszteség, az épület rossz szigetelése vagy a régi, már rossz állapotban lévő ablakok miatt. Ha Ön egy panelház közösképviselője, és úgy véli az adott épület ablakai elöregedtek, nem szolgálják eléggé feladatukat hőszigetelés terén, akkor a lakók beleegyezésével érdemes panelházak ablakcseréjével foglalkozó cég segítségéhez fordulnia!

Egy panellakás ablakcseréje körülményesebb lehet, mint egy átlagos lakóházé, hiszen kívülről történő munkavégzés csak állványok segítségével történhet, így nagyrészt lakáson belüli munkák folynak, továbbá szükséges a gyors munkavégzés, hiszen sok lakó mindennapjait zavarhatjuk egy elhúzódott munkafolyamat során! Ha az Ön feladata az adott panelház ablakcseréinek biztosítása igény esetén, akkor forduljon egyből a lehető legjobb céghez!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha precíz és gyors úton szeretné lecseréltetni az Ön által képviselt panelház ablakait! Cégünk garanciát vállal az ablakcserére, és az általunk forgalmazott ablakokra!

 

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube